Премијерно изведена представа Упознај мог тату: Комични неспоразуми одушевили публику

Миланка Митрић
Премијерно изведена представа Упознај мог тату: Комични неспоразуми одушевили публику

Премијера представе "Упознај мог тату" или "Како се узме" изведена је у сриједу увече у Градском позоришту "Јазавац".

Комад је режирао познати бањалучки редитељ Горан Дамјанац, а у представи су играли Бојан Колопић, Смиљана Маринковић, Наташа Иванчевић и Жељко Еркић. Ова представа је дипломски рад Соње Ђурић, студента четврте године продукције, на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци. Тим поводом, разговарали смо са њом о раду на представи и стваралачком процесу.

На питање зашто је одабрала баш ову представу, Ђурићева је рекла да се жеља за тим родила прије неколико година, након инспиративног разговора са глумцем и продуцентом Андријом Даничићем.

- Жеља да продуцирам овај комад се родила још прије неколико година, након инспиративног разговора са глумцем Андријом Даничићем, који је у Београду продуцирао и глумио у истоименом комаду. Када сам сазнала шта ће бити наш дипломски задатак, није било сумње да ћу се одлучити за овај текст. Представа "Упознај мог тату" или "Како се узме" Алана Ејкборна била је неколико година хит лондонског Вест Енда. Ријеч је о непредвидивој комедији забуне, са мноштвом вјешто конструисаних драмских ситуација, која ме је привукла на прво читање - казала је Ђурићева.

При одабиру глумачке екипе за представу водила се својим умјетничким нахођењима, што се показало као пун погодак.

- Пошто је у комаду фокус у потпуности на глумачкој игри, помно смо бирали глумачку екипу, која се показала као сјајна комбинација. Имала сам то задовољство да на свом првом професионалном позоришном пројекту радим с изузетно посвећеном и креативном екипом - казала је Ђурићева и додала да је изузетно задовољна урађеним послом и срећна јер је публика фантастично реаговала.

При реализовању ове представе сарађивали су са Студентским позориштем "Владо Зељковић", Академијом умјетности Универзитета у Бањалуци и Градским позориштем "Јазавац", а имали су и подршку "Винер осигурања" и компаније "Корићанац". 

Ђурићева је најавила сљедеће играње представе, које ће бити одржано 22. маја у Градском позоришту "Јазавац", те рекла понешто о својим будућим плановима.

- Након дипломирања планирам да упишем мастер студије у иностранству и жеља ми је да свој професионални живот посветим умјетности и стваралаштву - с радошћу је додала Ђурићева.

Подршка младим глумцима

Будући да су се овај пут на сцени, са својим искусним колегама, нашли и млађи глумци који су на почетку каријере, добро је што они, послије завршене академије, имају простора да се представе публици, у односу на један период када то није било тако. Градско позориште "Јазавац" даје одличан примјер јер и даље наставља да промовише младе позоришне ствараоце и да им даје простор да свој рад покажу и на сцени, казао је глумац Жељко Еркић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана