Пред бањалучком публиком одиграна представа Прах

Срна
Пред бањалучком публиком одиграна представа Прах

Бањалука - У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци вечерас је, у организацији Покрета Позитивне снаге Српске, одиграна представа "Прах" у којој глуме Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић.

Представа "Прах" рађена је по драми мађарског писца Ђерђа Шпира, а прилагодио ју је и режирао Вељко Мићуновић.


Ријеч је о трагикомедији о породици која живи на рубу сиромаштва и добија велики новац на лоту. Супружници, који су се преко ноћи обогатили, настоје да се договоре шта ће и како ће живјети, али у томе не успијевају. На крају одлучују да се одрекну среће и добитка који им се догодио, јер се не сналазе у улози богаташа.

Војислав Савић из Покрета Позитивне снаге Српске изразио је задовољство због одигравања представе "Прах" у Бањалуци.

Он је најавио да ће сутра у Центру за културу Градишка у 20.00 часова бити изведена монодрама о српској хероини Дијани Будисављевић, напомињући да је улаз, такође, слободан.

"У овом и наредном мјесецу организоваћемо низ догађаја и драго нам је што људи позитивно реагују на све што радимо. То говори да се вриједи борити за позитивне и добре приче у овој земљи", оцијенио је Савић.

Циљ Покрета Позитивне снаге Српске, како се наводи, јесте да окупи позитивне снаге у Српској, афирмише младе и паметне људе, промовише традиционалне вриједности и организује конкретне активности с циљем стварања боље и позитивније атмосфере у друштву и јавности.

Ово удружење је, под називом "Покрет позитивна Српска", настало прије четири године, а у протеклом периоду су организовали низ значајних догађаја у којима су учествовали познати српски умјетници Неле Карајлић, Драган Бјелогрлић, Владимир Кецмановић, Бранислав Лечић, Наташа Нинковић, Зоран Цвијановић и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана