Познат аутор и мотив Шестог приједорског градског мурала

Срна
Познат аутор и мотив Шестог приједорског градског мурала

Приједор - Ауторски рад Љубише Пушца из Омарске, под шифром “Гејм он”, побједник је конкурса за додјелу шесте годишње међународне награде “Паола де Мањинкор” за избор најбољег мурала у Приједору за ову годину, потврђено је из Удружења ликовних умјетника Приједор на “Фејсбук” страници “Приједор град мурала”.

У конкуренцији за овогодишњу награду било је 20 пријављених радова од којих је пет оцијењено неважећим.

У стручном жирију били су академски сликар и предсједник Удружења ликовних умјетника Приједор Борис Еремић, Лидија Кевић, Милијана Мармат и Александра Савић из градског Одјељења за просторно уређење, награђивани графички дизајнер из Бањалуке Саша Ђорђевић, Луиђи Пенаса, сликар и директор студија Андромеда у Тренту у Италији, те умјетник Селвер Бегић, прошлогодишњи побједник конкурса.

Са одлуком жирија сагласила се и већина оних који су радове на конкурс за овогодишњи мурал оцјењивали путем “Фејсбук” странице Удружења, будући да је Супер Марио, главни јунак видео-игрице осликан на овом муралу.

Из Удружења ликовних умјетника Приједора потврдили су и да је реализација мурала планирана до краја овог мјесеца, а превиђена локација се налази на згради на самом улазу у Приједор.

Фасада предвиђена за овогодишњу реализацију мурала разликује се од свих досадашњих по томе што није ријеч о једној компактној цјелини, већ о пет водоравно издужених цјелина укупне површине 125 метара квадратних, односно о спољашњим странама балкона стамбене зграде.

Годишња међународна награда за најбољи мурал у Приједору “Паола де Мањинкор” састоји се из плакете и наградног фонда од 3.000 КМ /нето/.

Град Приједор већ красе мурали “Шеширџија” Наташе Коњевић из Бањалуке, “Трансформација” мађарског стрит-арт умјетника Атиле Саможија Видама, “Врт” румунског аутора Раула Опрее Садоа, “Град” умјетничке групе “Дим Тим” из Београда, те “Негдје између почетка и краја” Селвера Бегића из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана