Поставка Милоша Шобајића на Кастелу: Прогон и тјескоба одвојености од раја

М. М
Поставка Милоша Шобајића на Кастелу: Прогон и тјескоба одвојености од раја

Бањалука - Изложба слика и инсталација “Прогон” Милоша Шобајића биће отворена у каменој кући на тврђави Кастел у суботу у 19 часова.

- Након веома успјешне и посјећене изложбе Владислава Шћепановића, Бански двор са поносом најављује отварање још једне репрезентативне изложбе и изузетна нам је част што смо у могућности да угостимо Милоша Шобајића, истакнутог ликовног умјетника свјетског реномеа. Са овом изложбом Бански двор наставља праксу организовања висококвалитетних (музичких, ликовних и књижевних) програма у властитој продукцији и на најљепши могући начин програмски заокружује једну од најбогатијих сезона у историји установе - рекао је директор Банског двора Културног центра Младен Матовић.

Ова Шобајићева поставка обухвата радове с мотивима прогона, од Адама и Еве, до модерних времена.

- Милош Шобајић је један од ријетких умјетника чије слике приказуј тјескобу одвојености од раја. Његови радови уједно наговјештавају апокалипсу, коначно спадање тамног вела обмане, а самим тим и крај једног обмањујућег неолибералног, глобалистичког периода - навела је Маја Т. Искјердо у каталогу изложбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана