Поштар се послужио новцем од пензија, па добио отказ и пријаву

nezavisne.com
Поштар се послужио новцем од пензија, па добио отказ и пријаву

Добој - Више од пет хиљада КМ “заграбио” је поштар Жељко Ковачевић (51) из Велике Буковице, код Добоја, из своје торбе, а због тога је зарадио отказ и извјештај Тужилаштву у Добоју за два кривична дјела.

Наиме, из Полицијске управе Добој је саопштено да су овдашњем Окружном јавном тужилаштву поднијели извјештај против Ж.К. због сумње да је извршио проневјеру и кривично дјело послуга.

Поштар је, како сазнајемо, почетком априла задужио око 18.300 КМ за исплату пензија за март, али новац није стигао свим пензионерима, махом мјештанима у Великој Буковици, гдје је разносио пошту.

“За 15 корисника пензија није извршио уплате у укупном износу од око 4.800 КМ, које је задржао за себе”, наводе у добојској полицији, која је радећи на овом случају открила да је поштар и почетком септембра прошле године пао у искушење, те новац који је задужио да исплати корисницима поново је задржао за себе.

“Задужио је упутницу и новчана средства у износу од око 600 КМ за исплату једнократне новчане накнаде мајкама за треће рођено дијете на име оштећене са подручја града, те је новац задржао за себе, а исплату извршио тек крајем фебруара 2018. године”, кажу у Полицијској управи Добој.

Осим новца који је задуживао у пошти, Ковачевић се послужио и парама које је узимао од грађана.

Наиме, он је у марту од мјештана Велике Буковице, који су му као свом поштару вјеровали, узео око 510 КМ да би им платио рачуне за струју, али на рачун предузећа “Електродобој” није завршила ни марка.

Накнадно, поштар је, страхујући да је откривен и да се против њега већ води интерни поступак у предузећу, почетком априла новац који је узео, око 510 КМ, вратио мјештанима.

Озренко Пољашевић, управник добојске Радне јединице “Пошта Српске”, каже да су након рекламација корисника услуга покренули дисциплински поступак против свог радника, који је на крају добио отказ.

“Потом смо о свему обавијестили Тужилаштво”, казао је Пољашевић те додао да не зна да ли је поштар који је тај посао радио десетак година новац задржао за себе.

Мјештани Велике Буковице су подијељени, док су једни шокирани тиме што њихов поштар има “љепљиве” прсте, други сматрају да треба укинути разношење пензија и других примања како поштари не би падали у искушење.

“Био је тачан, прецизан, увијек је на вријеме доносио пензију и рачуне. Стварно не знам шта му се десило, зашто му је то требало”, поручио је један мјештанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана