Почело приједорско културно љето

Срна
Почело приједорско културно љето

Приједор - Изложбом 50 ликовних радова приједорских основаца под називом “Најљепше ћирилично слово” у Приједору је данас почела тромјесечна манифестација “Културно љето”.

На конкурс Народне библиотеке “Ћирило и Методије” пристигло је 230 ученичких радова, а најбољима су проглашени Тијана Стојнић и Вања Балтић из Основне школе /ОШ/ “Ћирило и Методије” у Трнопољу, Соња Књегинић и Алма Хергић из ОШ “Доситеј Обрадовић” у Приједору, те Сања Радаковић, ученица ОШ “Петар Кочић” из Приједора.

Они су награђени новчаним износима од по 50 КМ, књигом и захвалницом које им је уручила директор Народне библиотеке “Ћирило и Методије” Мара Ећим.

“Дужност нам је да сачувамо ћирилично писмо, јер народ који изгуби писмо, изгубио је себе”, упозорила је Ећимова.

Жири у саставу Зоран Радоњић, Драган Топић и Мирослав Дрљача наградио је радове на којима је ћирилично слово представљено на стилизован, ликовно богат и декорисан начин. Изложба ће бити отворена до 21. јуна.

У оквиру манифестације “Приједорско културно љето” грађани су у главној градској улици данас могли погледати и изложбу лутака “Шума бајки”, коју је организовало Удружење “Жене у умјетности”.

У Галерији 96 у недјељу од 19.30 часова биће одржан концерт “Одјеци извора”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана