Почела Трећа школа стрипа y Прњавору

Срна
Почела Трећа школа стрипа y Прњавору

Прњавор - У просторијама Народне библиотеке у Прњавору у организацији Удружења стрип цртача Републике Српске “Девета димензија” почела је Трећа школа стрипа коју прати двадесетак малишана.

Вршилац дужности директора Народне библиотеке Драгана Маринковић је истакла да малишани на овај начин могу да науче основе прављења стрипа, а да Школи која је ове године бесплатна, могу присуствовати сва заинтересована дјеца школског узраста, као и омладина.


“Жељели смо да изађемо у сусрет нашим најмлађим читаоцима па смо им омогућили да бесплатно похађају школу стрипа”, каже Маринковићева.

Стрип цртач и члан удружења “Девета димензија” Здравко Кнежевић истиче да је ово идеална прилика да се пронађу млади таленти.

“Посао цртача стрипа је тежак, али дјеца су јако талентована. У Прњавору имамо добре цртаче. Прошле године смо имали осморо дјеце која су фантастично одрадила своје стрипове”, каже Кнежевић.

Основе цртања стрипа млади Прњаворчани имаће прилике да савладају још у току сутрашњег дана и у петак, када се школа завршава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана