Побједник Илинданских пјесничких сусрета Оливера Синђелић из Богатића

Срна
Побједник Илинданских пјесничких сусрета Оливера Синђелић из Богатића

Дервента - Побједник 17. Међународних илинданских пјесничких сусрета “Прљача 2018” је Оливера Синђелић из Богатића са пјесмом “Језеро сенки” у категорији љепота вода.

Побједник у категорији шаљиве пјесме је Миле Нешковић из Дервенте са пјесмом “Рибар Тома пеца сома”, а у категорији “Укрински водени цвијет” побједник је Боро Петковић из Дервенте са пјесмом “Коме цвјеташ лептиру”.


Међународни манифестацију, коју је организовао Српски књижевни клуб “Вихор” Дервента, отворио је начелник општине Милорад Симић који је рекао новинарима да треба његовати овакве манифестације и да локална заједница подржава издавање књига локалних писаца.

Награђена Оливера Синђелић каже да први пут учествује на овој манифестацији и да јој је драго због освојене награде, али истиче да је није очекивала.

Побједник у конкуреницији шаљивих пјесама Гвозден Нешковић каже да је захвалан “Вихору” који га је постакао да пише и подсјећа да је награђиван и 2002. године.

Илиндански пјеснички сусрети “Прљача 2018” почели су јуче у Босанским Лужанима, гдје је у Ловачкој кући одржано дружење пјесника. Претходно су пјесници говорили стихове својих пјесма на реону “Висећи мост” на ријеци Укрини.

Предсједник “Вихора” Ненад Симић је рекао да су на расписани наградни конкурс за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода стигла 72 рада пјесника са простора Републике Српске, БиХ, Хрватске, Бугарске, Србије, Македоније, Словеније, Црне Горе.

“Штампали смо и зборник свих пристиглих и радова чланова и пријатеља жВихораж”, рекао је Симић и додао да су пјеснички сусрети, који у Дервенти постоје 17 година, постали више од манифестације, јер су успостављена бројна пријатељства и контакти.

Жири за избор најбољих пјесма чинили су предсједник Славен Шмуља и чланови Далиборка Малешевић и Санела Станковић.

Генерални покровитељ манифестације одржане у Центру за културу је начелник општине Милорад Симић, а спонзори Туристичка организација општине Дервента и други. Манифестацији је присуствовао народни посланик Игор Жунић и други.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана