Отворено ликовно саборовање у Угљевику

Срна
Отворено ликовно саборовање у Угљевику

Угљевик - Начелник Угљевика Василије Перић отворио је вечерас четврту Ликовну колонију “Угљевик 2018” коју организују Мисијски одбор Епархије зворничко-тузланске и Центар за културу “Филип Вишњић”, уз покровитељство општине Угљевик.

“Угљевик је познат по угљу и производњи електричне енергије, познат је и као шљиварски крај, али је сигурно најпознатији по томе што је на овом подручју рођен велики пјесник Филип Вишњић”, рекао је Перић у поздравној ријечи.

Он је истакао да је ликовно саборавање један од најзначајнијих културних догађаја у овој подмајевичкој општини и пожелио учесницима да из Угљевика понесу најљепше успомене.

“Ликовна колонија има умјетнички и радни карактер и пружа Угљевичанима прилику да проведу вријеме у дружењу са умјетницима из Србије и Републике Српске”, рекао је Перић.

Он је на отварању манифестације изразио захвалност митрополиту дабробосанском Хризостому, који је прије четири године покренуо Ликовну колонију у Угљевику, као и епископу зворничко-тузланском Фотију, под чијем се благословом одржава саборовање умјетника.

Директор Центра за културу Предраг Вујевић најавио је да ће на овогодишњој Ликовној колонији наредних седам дана стварати 12 умјетника.

“У оквиру Ликовне колоније организована је радионица школе сликања за најмлађе суграђане, узраста од пет до 15 година, а радионицу ће водити академски умјетници који су учесници колоније”, рекао је Вујевић.

У Ликовној колонији учествују Миљана Булатовић, Милан Милић Јагодински, Јефимија Коцић, Наташа Томић, Снежана Манасић, Драгослава Бојић Николић, Љиљана Кртинић и Дуња Ожеговић из Србије, те Хаџи Бранко Никитовић, Срђан Ћеранић, Тони Остојић и Братислав Нађеси из Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана