Otvorena manifestacija “Dani ruskog filma”

Otvorena manifestacija “Dani ruskog filma” 08.08.2018 00:02 | Srna

Teslić - Projekcijom filma “Staljingrad”, u Tesliću je večeras otvorena manifestacija “Dani ruskog filma”, koja će trajati do četvrtka, 9. avgusta. Manifestaciju je otvorio drugi sekretar Ambasade Ruske Federacije u BiH Anton Sokolov, koji je rekao da je riječ o prvom koraku uspostavljanja bližih odnosa Teslića i Rusije.

- Ambasada će se potruditi da razvije te odnose i u kulturi i ekonomiji”, izjavio je Sokolov i najavio da postoji mogućnost bratimljenja Teslića sa nekom od lokalnih zajednica u Rusiji.

Sokolov je prije otvaranja manifestacije posjetio opštinsku upravu, gdje je sa zamjenikom načelnika opštine Milovanom Stankovićem razgovarao o aktuelnostima u ovoj lokalnoj zajednici.

Direktor Kulturnog centra u Tesliću Željka Draganić Vuković rekla je da je ovo prva manifestacija ruskog filma, koja je poklon Ambasade Ruske Federacije ovoj opštini.

Manifestaciji je prethodio koncert ruske muzike u izvođenju Ane Marković iz Muzičke gimnazije “Mokranjac” u Beogradu, nakon koje je nastupilo Harmonikaško društvo iz Stanara.

Sutra će u 20.00 časova biti prikazan film “Italijan”, a posljednjeg dana manifestacije, 9. avgusta, biće prikazan film “Surova romansa”.

Manifestaciju, koja se održava u gradskom parku, organizuju Javna ustanova “Kulturni centar Teslić” i Turistička organizacija opštine Teslić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica