Отворена манифестација Дани бугарског филма

Срна
Отворена манифестација Дани бугарског филма

Источно Сарајево - Манифестација "Дани бугарског филма" отворена је вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево пројекцијом филма "Мајмун", којој је присуствовала и амбасадор Бугарске у БиХ Августина Цветкова Карабашева.

Карабашева је рекла новинарима да Амбасада Бугарске и општина Источно Ново Сарајево успјешно сарађују већ неколико година, те да ова манифестација то потврђује.


"Посебно ми је драго што је пројекцији првог филма присуствовала млађа публика. Сарадња је доказ добрих односа Бугарске и БиХ и наша жеља је да заједнички радимо за будућност наше дјеце", нагласила је Карабашева.

Она је захвалила за досадашњу сарадњу директору Културног центра Источно Ново Сарајево Младену Јанковићу.

Јанковић је рекао да искрено вјерује да ће ова манифестација, која је организована први пут, постати традиционална, уз богатији и квалитетнији програм.

"Биће приказана два бугарска филма. Вечерас је приказан филм жМајмунж, у режији Димитра Коцева, а пројекцији су присуствовали ученици Средње школе ж28. јуниж Источно Ново Сарајево", навео је Јанковић и изразио наду да ће средњошколци бити укључени и у друге пројекте који буду реализовани.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић рекао је да је у протеклом периоду било пуно заједничких активности са Амбасадом Бугарске.

"У гостима су нам били умјетници из Бугарске, ту је и подршка за организацију различитих наших фестивала, а круна сарадње је помоћ за адаптацију и реконструкцију кино сале Културног центра", навео је Ђокановић, изразивши наду да ће сарадња бити настављена.

У уторак, 30. октобра, од 19.00 часова у оквиру манифестације је предвиђена пројекција филма "Свијет је велики и спасење вреба иза угла" у којем једну од главних улога игра српски глумац Предраг Мики Манојловић.

Улаз је слободан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана