Отворена изложба радова на папиру са бијенала у Приједору

Срна
Отворена изложба радова на папиру са бијенала у Приједору

Нови Град - У галерији у Новом Граду вечерас је отворена изложба “2. Међународно бијенале радова на папиру Приједор 2018”, која ће бити постављена до 29. марта.

Кустос умјетничке збирке Музеја Козара из Приједора Алекса Милић рекао је да изложбу чини избор радова који су остали у власништву Музеја.

“Око 70 одсто аутора остави радове, што обогаћује нашу збрирку. У Новом Граду је постављено 50 радова”, навео је Милић.

Он је подсјетио да је у Новом Граду претходно била постављена и изложба са првог бијенала радова на папиру.

Директор Културно-образовног центра Нови Град Дражен Бабић рекао је да је изложба резултат сарадње ове установе и Музеја Козара, те да се нада да ће успјешна сарадња бити настављена.

На 2. Међународном бијеналу радова на папиру, одржаном у Музеју Козара, представљено је 115 аутора, са 191 радом, од чега су 124 поклоњена Музеју.

Три равноправне награде додијељене су ауторима Весни Добрић из Србије, Ахмету Синасију Ислеру из Турске и Клеу Вилкинсону из Аустралије.

Радове је оцјењивао међународни жири у саставу Мајкл Никсон из Велике Британије, Миливоје Унковић из БиХ и Љиљана Суботић из Србије.

Осим три награде од по 500 евра, додијељена су посебна признања ауторима Катарини Зрнић и Наталији Киш из Србије и Бети Брицељ из Словеније.

На конкурс су могла да буду пријављена највише два рада, и то искључиво у истој изложбеној категорији - сликарство, цртеж и графика, фотографија, примијењена умјетност и интермедија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана