Отворена изложба “Могућа реалност” Вукице Вукас у Музеју Козаре

Отворена изложба “Могућа реалност” Вукице Вукас у Музеју Козаре 03.10.2018 13:37 | С. Та.

Приједор - У Музеју Козаре отворена је изложба фотографија под називом “Могућа реалност” аутора академског фотографа из Београда Вукице Вукас.

Директор Музеја Козаре Зоран Радоњић је отварајући изложбу истакао да је свака изложена фотографија засебна и прича, али и сва прича у цјелини, као концепт који нас тјера на размишљање.

- Краће речено изложба је о томе шта је то у ствари реалност и колико су танке границе између стварности и фикције, између реалног и имагинарног - рекао је Радоњић.

Вукица Вукас, аутор изложбе, задовољна је због могућности да излаже у Приједору и очекује да се њене фотографије и допадну приједорској публици.

- То је искључиво режирана фотографија и као таква она се дотиче стварности. Она је у ствари поигравање са субјективном и објективном реалношћу коју представљамо кроз неки животни амбијент - рекла је Вукасова.

Радоњић је подсјетио је да ово посљедња самостална изложба која је у овом музеју постављена на основу прошлогодишњег конкурса.

- У току је конкурс за наредну годину. И сви још могу да се пријаве. Конкурс је отворен до половине октобра, а услови су идентични оним прошлогодишњим. Дакле, аутори осим радне биографије и одређеног броја фотографија својих радова треба да доставе и концепт изложбе - казао је Радоњић.

Изложба фотографија “Могућа реалност”, шеста самостална изложба Вукице Вукас, биће отворена до 27. октобра.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица