Ogoljena osjećanja i odrastanje kroz poeziju Davida Kojčinovića

Milanka Mitrić
Ogoljena osjećanja i odrastanje kroz poeziju Davida Kojčinovića

Banjaluka - Zbirka pjesama “Od iluzije do stvarnosti” Davida Kojčinovića predstavljena je u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Promociji su, pored autora, prisustvovali Nenad Janković (Dr Nele Karajlić), Sandra Stanić i Rajnat Majstorović. Ilustracije u knjizi je radio Milan Mladić, a recenzenti su Nele Karajlić i Bogdan Lakić.

- Vidio sam da pred sobom imam strašan talenat i divan osjećaj za stih. Još se vidi da je mlad i da ima dosta prostora za napredovanje. Ono što je, bez ikakve sumnje, bilo najvažnije prilikom mog čitanja je to da ima strašnu emociju, ogoljeni pristup osjećanjima. Bilo mi je drago što sam sreo čovjeka koji mari za to. Mi živimo u vremenu u kojem je poezija van svih tokova - rekao je Nele Karajlić.

Profesorica srpskog jezika i književnosti Sandra Stanić objasnila je da u ovoj knjizi čitaoci zaista imaju priliku da vide autorovo odrastanje kroz njegovu poeziju.

- David je prvu pjesmu u knjizi napisao sa 14 godina. U književnosti je to bitan potez. To je prilično teško - kazala je Stanićeva.

Kojčinović je počeo da piše 2014. godine. Objasnio je kako je zbirka nastajala i zašto je tako naslovljena.

- U samoj zbirci se nalazi pjesma “Od iluzije do stvarnosti”, koja je veoma važna i značajna pjesma. Drugi razlog ovog naziva leži u samoj ilustraciji, gdje su predstavljene glave konja, magarca i čovjeka. Konj predstavlja iluziju, magarac stvarnost, a čovjek je neko ko je vječito između iluzije i stvarnosti - objasnio je Kojčinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana