Народна библиотека у Новом Граду: Одржани “Пјеснички сусрети Поткозарја”

Срна
Народна библиотека у Новом Граду: Одржани “Пјеснички сусрети Поткозарја”

Нови Град - У Народној библиотеци у Новом Граду одржани су “Пјеснички сусрети Поткозарја” на којима је поезију говорило девет пјесника из Републике Српске и Србије. Своју поезију су говорили: Здравко Згоњанин Баћо из Бијељине, Јованка Стојчиновић-Николић из Добоја, Ранко Рисојевић и Предраг Бјелошевић из Бањалуке, Стеван Тонтић из Новог Сада, Живко Вујић из Лакташа, Гордана Кујић из Приједора, те Никола Дакић и Рената Павковић из Новог Града.

Пјесник Здравко Згоњанин, на чију иницијативу су и организовани “Сусрети Поткозарја”, рекао је да писци већ девет година дају свој допринос у обиљежавању овог значајног празника за општину Нови Град, те да се нада да ће тако бити и убудуће.

- Ми то чинимо из љубави према завичају. Ови сусрети имају душу и усмјерени су према публици, нашим читаоцима - рекао је Згоњанин. Он је такође изразио и очекивања да ће сљедеће године пјеснички сусрети бити организовани у свјетлу јубилеја - 10 година постојања.

Предсједник Удружења књижевника Републике Српске Предраг Бјелошевић сматра да су пјеснички сусрети један значајан догађај, како за књижевнике, тако и за све грађане.

- Важно је да ова манифестација прерасте у традицију и да учествују писци из Новог Града како би се осмјелили да раде још више - рекао је Бјелошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана