Најљепшу пјесму о водама написала Оливера Синђелић

Данко Кузмановић
Најљепшу пјесму о водама написала Оливера Синђелић

Дервента - Пјесма “Језеро сенки” аутора Оливере Синђелић из Богатића из Србије изабрана је као најљепша на наградном конкурсу посвећеном љепотама вода, који је расписао Српски књижевни клуб “Вихор” из Дервенте.

Из клуба је саопштено да је Боро Петковић из Дервенте побједник у категорији избора пјесме на тему “Укрински водени цвијет”, са пјесмом под називом “За кога цвјеташ лептиру”.

У категорији “Шаљива пјесма” побједник је Гвозден Нешковић из Дервенте са пјесмом “Рибар Тома пеца сома”.

На наградни конкурс стигла су 72 рада аутора са простора Републике Српске, ФБиХ, Хрватске, Бугарске, Србије, Македоније, Словеније и Црне Горе.

Званично проглашење побједника и уручивање награда биће обављено 5. августа у Центру за културу Дервента, када ће бити одржани међународни 17. илиндански пјеснички сусрети “Прљача 2018”.

Жири за избор најбољих пјесама чинили су предсједник Славен Шмуља и чланови Далиборка Малешевић и Санела Станковић, који су похвалили још неколико радова.

Из клуба додају да је у току припрема заједничког зборника у којем ће се наћи објављене пјесме које су проглашене најбољима, али и пјесме свих учесника конкурса, те чланова “Вихора”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана