Машта и осјећања Бојана Видовића у Музеју Старе Херцеговине у Фочи

Срна
Машта и осјећања Бојана Видовића у Музеју Старе Херцеговине у Фочи

Фоча - У Музеју Старе Херцеговине у Фочи отворена је изложба слика и цртежа “Визија” Бојана Видовића, необична по платнима великог формата на којима доминирају мотиви апстрактне фигурације којима аутор изражава страсти и мисли. Видовић, који је завршио графички дизајн на Академији ликовних уметности у Београду, своја дјела је излагао у БиХ, Србији, Црној Гори и Канади, а сада је своје стваралаштво први пут представио суграђанима.

Он је рекао да су слике настале пројекцијом маште и осјећања, те жеље да мали рад прикаже на великом платну.

- Као што писмо служи да формира наше ријечи и изрази наше мисли, тако и облици људског тијела служе да изразе различите страсти душе и оно што се догађа у уму - наводи Видовић.
Он је напоменуо да у његовом колориту посебно мјесто заузима наранџаста боја.

- То је боја посебне енергије, која уједно може да буде и позитивна и негативна, и добра и лоша, једина боја која може да има двије стране - истакао је Видовић и додао да претварање визије у слику некад траје по двије или три године, а некад једну ноћ.

Он је подсјетио да је у Канади имао више групних и самосталних изложби, те да је свуда исти однос према умјетности, само су другачије културе и стилови.

Изложба “Визија” биће отворена до 20. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана