“Композитор мјесец” ново издање из пера Евите Бојковац

А. Ј. Р.
“Композитор мјесец” ново издање из пера Евите Бојковац

Дервента - Млада пјесникиња Евита Бојковац из Дервенте још једном је освјежила поетско небо изнад РС издавши трећу збирку пјесама “Композитор мјесец” којом је пробудила велико интересовање љубитеља лијепе ријечи.

Међу корице своје најновије збирке ова тринаестогодишња Дервенћанка уткала је 65 пјесама које говоре о машти, измишљеним бићима, вилама, животињама и природи, која је за њу неисцрпан извор инспирације. Колико је предана својом књигама, показује то што је сваку илустрацију која се нашла у новој збирци исцртала својом руком, показавши тако раскошан таленат који посједује. 

- Своју најновију збирку пјесама “Композитор мјесец” представила сам на недавно одржаном 63. Међународном сајму књига у Београду, гдје сам упознала многе славне пјеснике, попут Љубивоја Ршумовића. Посјетиоци су показали велико интересовање за моје пјесме, што ме је одушевило - каже ова дјевојчица и истиче да припрема своју прву књигу прича. Четири пјесме ове талентоване дјевојчице увршћене су у алманах “Жамор речи” који је промовисан у Београду у кући Краља Петра Првог.

Током промоције Евита је изрецитовала своју пјесму  “Уснули град” након чега јој је додијељено признање за допринос афирмацији пјесничке ријечи. Прве двије збирке пјесама које су произашле из њеног пера, “Лептирова чајанка” и “Ружичасто сунце и плави мјесец”, награђиване су више пута како у РС, тако и у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана