Књижевно вече са добојским пјесницима

Срна
Књижевно вече са добојским пјесницима

Добој - Народна библиотека у Добоју организовала је књижевно вече “Дружење са добојским пјесницима”, чиме је окончана љетна пауза у раду ове установе.

Библиотекар Ивана Букејловић навела је да је ријеч о првом културном догађају након љетне паузе и најавила за наредни период организовање сличних активности.


Она каже да је задовољна синоћњом манифестацијом на којој су, осим чланова добојског Књижевног клуба “Јован Дучић”, учествовали и књижевница Јованка Стојчиновић Николић из Добоја, те Милица Јефтимијевић Лилић из Београда.

Милан Кузмић, члан Књижевног клуба “Јован Дучић”, каже да јавни наступи књижевника знатно доприносе популаризацији пјесништва и поезије.

Он је најавио да овај клуб расписује књижевни конкурс “Српске голготе 20. вијека” посвећен Дану сјећања на жртве Добојског логора смрти 1915-1917.

Јованка Стојчиновић Николић оцијенила је позитивним сусрет књижевника, истичући да они граде мостове од ријечи и спајају све који воле писану ријеч.

Пјесникиња Милица Јефтимијевић Лилић из Београда каже да је редован гост у Добоју пишући рецензије другим ауторима или представљајући своју поезију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана