“Кестенбург” у Москви

Д. К.
“Кестенбург” у Москви

Москва - Представници Бањалучког студентског позоришта боравећи у Москви обавили су низ разговора о културној сарадњи и размјени позоришних садржаја између Републике Српске и Русије.

Шеф Представништва Републике Српске у Москви, Душко Перовић истакао је да су чланови БСП амбасадори културе Републике Српске.

- Са великим занимањем пратим рад Бањалучког студентског позоришта и подржавам све њихове активности. Они су се својим квалитетом изборили и за учешће на “Златном витезу” гдје су освојили награде. Фестивал “Кестенбург” који организују се уписао на свјетску културну мапу. Представништво на чијем сам челу и убудуће ће подржавати и координисати културну сарадњу Студентског позоришта са културним установама из Москве и Санкт Петербурга - рекао је Перовић.

Директор Бањалучког студентског позоришта Сања Војводић и уредник програма Фестивала “Кестенбург”, Неда Симић-Жерајић разговарале су и са представником Српско-руског пријатељства “Братство”, Звјезданом Кунићем о јачању српско-руских веза у области студентских позоришта.

- Радује нас што имамо прилику да договарамо и реализујемо заједничке пројекте. Идеја нам је да са Српско-руским пријатељством у копродукцији урадимо представу о животу Јесењина. Сматрамо да би била једнако гледана и занимљива позоришној публици и у Републици Српској и у Русији - навела је Војводићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана