Карајлић: Понижење Србије у Француској је за Топ листу надреалиста

B92
Карајлић: Понижење Србије у Француској је за Топ листу надреалиста

Послије хиљаде концерата са “Забрањеним пушењем”, десетине филмских улога, реалних и надреалних, бројних турнеја, аутобиографске књиге и једног инфаркта, доктор Неле Карајлић пред јавност се враћа са новом књигом и најавом о свом повратку на музичку сцену.

Овогодишњи наступ на Бирфесту био је нека врста генералне пробе за концерт који ће одржати 25. маја наредне године на стадиону Ташмајдан. Каже да ће то бити својеврсно путовање кроз његов вишедеценијски рад.

За дочек Нове године Неле Карајлић ће свирати Новосађанима, како каже, старе ствари Забрањеног пушења, али са гудачким квартетом и хором.

Годину на измаку на жалост памтиће и по смрти мајке и брата, али и по роману “Солунска 28” који је написао. Ријеч је о адреси на којој је сада запуштена кућа његовог прадједе. Када је Неле Карајлић 1992. године побјегао из Сарајева рођака му је рекла да има двије куће у Београду. Пошто је видио ову у Солунској на Дорћолу, обећао је себи да ће написати књигу о причи која је прати.

Каже да би да сад пише Топ листу надреалиста за 2018. годину, била “гужва у шеснаестерцу” око догађаја о којима би говорили.

“Сцена у којој Француска на прослави 100 година од Првог свјетског рата Србију стави у у тамо неки 73-ћи ред сигурно би била изабрана. Сјећам се кад се Јованка развела од Тита њене слике су скидане из уџбеника, тако сад Француска покушава да скине из уџбеника неког ко им је са 28 одсто погинулих помогао у Првом свјетском рату. Комунистичка методологија за брисање историје је мала маца у односу на брисање историје коју има ова озбиљна капиталистичка прича”.

Рекао је и да не користи друштвене мреже иако постоје активни налози под његовим именом, а то прокометарисао на себи својствен начин.

“Само најбољи фрајери имају лажне фејсбуке и инстаграме”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана