Филм форум Бањалука: Потребно побољшање услова за развој филмске продукције

Агенције
Филм форум Бањалука: Потребно побољшање услова за развој филмске продукције

Бањалука - Дводневна конференција “Филм форум Бањалука” посвећена развоју филмске индустрије у Босни и Херцеговини, као и њених економских и туристичких потенцијала, одржана је у Каменој кући на тврђави Кастел.

Овај јединствени догађај, којем је намјера била да прикаже могућности, потенцијал и проблеме у развоју филмске индустрије, угостио је афирмисане филмске професионалце из региона који су остварили међународне каријере, а састојао се од пет панела и три радионице са студентима.

Продуцент у “Визарт филму” Зоран Галић истакао је да је “Филм форум Бањалука” покренут с циљем стицања нових искустава и побољшања услова за филмске раднике и филмску продукцију код нас.

- Посљедњих двадесет година свједоци смо великих промјена у начину финансирања, производње и дистрибуције филмова у Европи и овом конференцијом желим да то искуство новог приступа представимо филмским ауторима и продуцентима из Бањалуке и БиХ. Вјерујем да ће нова познанства произвести нове копродукције и да ћемо кроз “Филм форум Бањалука” покренути ову важну грану креативне индустрије - рекао је Галић.

Током два дана форума, паралелно са панелима, одржане су и радионице са младим филмским ауторима, глумцима и продуцентима на теме изазова и могућности приликом продукције документарних филмова и кастинга.

Конференцију “Филм форум Бањалука” организовали су продукцијска кућа “Визарт филм” и деск “Креативна Европа”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана