“Dučićeve večeri poezije” u Trebinju

R. Mi.
“Dučićeve večeri poezije” u Trebinju

Trebinje - Ovogodišnje “Dučićeve večeri poezije” biće održane od 12. do 14. oktobra, uz bogat i raznovrstan umjetnički program.

Prvog dana manifestacije, u petak, 12. oktobra, planirano je druženje pjesnika Ljubivoja Ršumovića, Novice Đurića i Dragomira Ćulafića sa osnovcima.

Istog dana, od 17 časova, u Gimnaziji “Jovan Dučić” biće organizovan tradicionalni susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola, a od 20 časova u Kulturnom centru biće izvedena pozorišna predstava o Dučiću “Poslednja pesma”, u režiji Marka Misirače, a u kojoj uloge tumače Nebojša Kundačina, Milan Zarić i Maja Kolundžija-Zoroe.

Centralni dan manifestacije, u subotu, počinje u 11 časova polaganjem cvijeća na spomenike Dučiću i Njegošu uz prigodan recital na Trgu pjesnika, a u 18 časova u Muzeju Hercegovine biće priređena izložba velikana naše likovne umjetnosti Dada Đurića i Vladimira Veličkovića.

Svečana akademija “Dučićevih večeri poezije”, pod nazivom “Kod kneza na balu”, biće održana od 20 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra. O Jovanu Dučiću na svečanoj akademiji ove godine besjediće prof. dr Boško Suvajdžić, a u umjetničkom programu večeri nastupiće Hor AKUD “Lola” iz Beograda, dramski umjetnici Biljana Đurović i Nebojša Kundačina, vokalni solisti baleta Aleksandra Stamenković, Snežana Berić, Bojana Žegarac i Milan Rus, uz klavirsku pratnju Nevene Živković te domaći duet Božidar Vučur i Marija Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana