Дјечије позориште Републике Српске: Други гран при у десет дана

Д. К.
Дјечије позориште Републике Српске: Други гран при у десет дана

Бањалука - Представа “Мачак у чизмама” побједник је 23. сусрета позоришта лутака БиХ у Бугојну.

 

Стручни жири сусрета, у саставу Цветин Аничић, Марко Вукосав и Антонио Џолан, донио је одлуку да се гран при 23. сусрета позоришта лутака БиХ додијели представи “Мачак у чизмама”, редитеља Тодора Валова, у извођењу Дјечијег позоришта Републике Српске из Бањалуке.

Ову луткарску представу у форми гротескног кабареа на сцену Дјечијег позоришта Републике Српске поставио је тим из Бугарске. Режију је радио Тодор Валов, сценографију Стефка Кјувлијева, композитор је Пламен Мирчев Мирона, а драматизацију је писала Теодора Попова. Улоге су повјерене глумцима Дјечијег позоришта РС Александри Спасојевић, Божани Бијелић, Александру Бланићу, Душку Мазалици, Ђорђу Јанковићу и Слободану Перишићу.

Ово је други гран при који је ова представа освојила у посљедњих десет дана. Подсјећамо да је претходни гран при “Мачку у чизмама” додијељен прошлог петка на 25. међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици. Такође, на 19. међународном луткарском фестивалу “Златна искра” у Крагујевцу 2017. године ова представа је донијела глумачку награду Александри Спасојевић и Божани Бијелић.

Поред ДПРС, својим луткарским остварењима публици у Бугојну представили су се и Босанско народно позориште из Зенице, Позориште лутака из Мостара, као и Градско позориште “Јазавац” из Бањалуке, Еко-Арт из Бугојна и Културно-информативни центар из Томиславграда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана