Бисерка Колевска режирала пет представа у Бањалуци

Д. К.
Бисерка Колевска режирала пет представа у Бањалуци

Бањалука - Овогодишња Плакета града, коју поводом 22. априла - Дана града, град Бањалука додјељује за изузетна остварења у области образовања, науке, културе, умјетности, спорта, физичке културе, као и за изузетна хумана дјела, и испољену храброст, припала је и Бисерки Колевској, бугарској редитељки и дугогодишњој сарадници Дјечијег позоришта Републике Српске, за њена изузетна остварења у области културе и допринос у развоју позоришне умјетности.

Бисерка Колевска је режирала више од 40 представа које су освојиле десетине награда на међународним фестивалима.

У Дјечијем позоришту Републике Српске режирала је пет представа које су својим иновативним приступом, формама и енергијом освајале нове просторе, публику и фестивале. Представа “Тужни принц”, која је 2018. године обиљежила јубилеј - 20 година постојања, донијела је позоришту значајне награде и признања, отворила могућност сарадње са бројним европским умјетницима и широм свијета успјешно представљала културу, како Републике Српске, тако и града Бањалука. Поред поменуте представе, Бисерка Колевска је у “Бањалучкој кући од снова” на сцену поставила и представе: “Вук и седам јарића у музеју бајки” (са Предрагом Бјелошевићем), “Чаробна фрула”, “Принцеза на зрну грашка” и “Одисеј - сан о повратку”, које су, такође, прошле веома запажено код публике и на фестивалима и Дјечијем позоришту РС донијеле бројне награде.

Бисерка Колевска боравиће у Бањалуци и од 16. априла ове године, када ће режирати нову, овог пута музичку, представу “Пећа и Вук” према симфонијској бајци руског композитора Сергеја Прокофјева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана