Бећковић: Ко ломи крст брзо моли за опроштај

Срна
Бећковић: Ко ломи крст брзо моли за опроштај

Београд - Академик Матија Бећковић данас је изразио жаљење због покушаја рушења крстионице "Суза Његошева" у близини Тивта, која је у власништву Митрополије црногорско-приморске.

"Оне који ломе крстове ускоро ћемо видети у цркви. Нисам још чуо да је неко ломио крст, а да није брзо молио за опроштај", рекао је Бећковић новинарима у Београду.

Одговарајући на питање о недавном покушају рушења те крстионице око које су се окупили верници и то спријечили, Бећковић је рекао да је током историје забиљежно рушење крстова и на Космету, али и страдање оних који су то радили.

"Мени је жао што има још оних који се залећу на крстионице и на крстове, а имају толике примере из историје како су пролазили они који су то чинили, како су они не само лично пострадали него како су предати проклетству историје", рекао је он.

Вјерници Српске православне цркве спријечили су 2. априла рушење крстионице "Суза Његошева" код Манастира Светог архангела Михаила на Михољској превлаци.

Крстионица се налази у мору и саграђена је на мјесту старе, изграђене прије више од 11 вијекова у сједишту прве Зетске епископије Светог Саве, успостављене 1220. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана