Археолошка поставка у Музеју Семберије у новом руху

Љ. А.
Археолошка поставка у Музеју Семберије у новом руху

Бијељина - У Музеју Семберије у Бијељини завршена је дуго планирана реконструкција археолошке поставке.

Према ријечима директора музеја Момчила Копривице радови су почели прошле године, а средства за реализацију овог пројекта издвојило је Министарство цивилних послова БиХ по основу аплицирања на јавни конкурс.

Копривица је истакао да је у првој фази за радове утрошено око 10.000 КМ, док су радови у другој фази коштали око 27.000 марака.

- У првој фази завршени су радови на новом освјетљењу и витринама у којима су смјештени изложбени предмети, док смо у другој фази током ове године урадили све оне неопходне фине радове, које посјетиоци могу да виде - рекао је Копривица.

Он је подсјетио да у овој поставци посјетиоци могу да погледају све археолошке предмете пронађене од најстаријих времена - од неолита преко римског доба до средњег вијека и најновије историје на овом подручју.

- Захваљујући овом послу број посјета музеју је повећан. Имамо књигу утисака у коју се уписују наши посјетиоци и могу рећи да је 90 одсто коментара позитивно, што говори да смо максимално ангажовани у свом послу и да смо на правом путу - казао је Копривица.

У плану за наредну годину је и реконструкција етнолошке и историјске музејске поставке.

Музеј Семберије има три сталне поставке - археолошку, етнолошку и историјску. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана