“Три прасета” и “Медвједић Тимотеј” гостују у Београду

М. М.
“Три прасета” и “Медвједић Тимотеј” гостују у Београду

Бањалука - “Три прасета (Небождер) “ и “Медвједић Тимотеј” су представе Дјечијег позоришта Републике Српске које ће бити одигране у Малом позоришту “Душко Радовић” у оквиру манифестације “Дани Дјечијег позоришта РС у Београду “.

На манифестацији, која се одржава трећи пут, представа “Три прасета (Небождер)” ће бити одиграна данас у 10 и у 11.15 часова, а “Медвједић Тимотеј” сутра у 10 и у 11.15 часова, те прекосутра у 10.30 часова.

- Представа “Три прасета (Небождер)” је ауторски пројекат Николе Коље Пејаковића и за разлику од класичне приче у којој су и физички прасићи готово идентични, у овој представи сваки лик појединачно носи одређен карактер и особине које га сврставају међу добре, паметне, вриједне, храбре или оне друге - навели су из Дјечијег позоришта РС.

Улоге у овој представи повјерене су Драгану Бањцу, Александру Бланићу, Слободану Перишићу, Ђорђу Јанковићу и Жељку Милићевићу.

Пејаковић је изразио задовољство поводом ове сарадње и срећу што ће још једна његова представа заиграти на сцени Малог позоришта “Душко Радовић”.

- Моја испитна представа на трећој години режије, рађена по тексту “Зоолошка прича” Едварда Олбија, послије одигране премијере пребачена је у позориште “Душко Радовић” гђе је почела да се игра за публику на редовном репертоару Вечерње сцене - рекао је Пејаковић.

Представа “Медвједић Тимотеј” рађена је по тексту Јана Вилковског, а улоге у представи тумаче глумци Дјечијег позоришта РС: Ђорђе Јанковић, Душко Мазалица, Александра Спасојевић, Саша Терзић и Александар Бланић.

Сарадња у виду годишњих гостовања између Дјечијег позоришта Републике Српске и Малог позоришта “Душко Радовић” почела је 2017. године, а размјена позоришних остварења биће настављена и у будућности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана