Топла бајка за најмлађе у Дјечијем позоришту РС

М. М.
Топла бајка за најмлађе у Дјечијем позоришту РС

Бањалука - Представа “Шкрт шкрт кра чоф!” (“Греб, греб, хууу, бућ”) Луткарског позоришта из Љубљане биће одиграна на великој сцени Дјечијег позоришта Републике Српске у недјељу.

Комад ће бити одигран у два термина, од 11 и 13 часова.

- “Шкрт шкрт кра чоф!” је топла бајка за најмлађе у којој се преплићу јака осјећања и богата машта. Главни јунак ове приче је жабац Џереми, који има један проблем - не смије да спава. Мучи га мисао шта је тај звук - греб, греб, хууу, бућ! - који чује испод кревета. Његов отац покушава да га убиједи да нема чега да се плаши све док он сам не легне на кревет и чује “греб, греб, хууу, бућ!”. Међутим, када заједно изађу из куће, откриће да звук “греб, греб” долази од кртице која копа рупу, да се “бућ” чује када риба искаче и враћа се у воду, а да се са “хууу” оглашавају ноћне птице - навели су из Дјечијег позоришта РС.

Ову луткарску бајку режирала је Ивана Ђилас, визуелни дизајн, костиме и сценографију потписује Барбара Ступица, а у представи играју Бране Вижинтин, Аја Кобе, Каја Кастелац и Блаж Целарец, који је и аутор музике.

Извођење ове представе је организовано у оквиру манифестације “Прољеће у Бањалуци”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана