Прњавор: Одиграна представа “Ана у земљи кишобрана”

Срна
Прњавор: Одиграна представа “Ана у земљи кишобрана”

Прњавор - Глумци дјечијег ансамбла Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Прњавор извели су вечерас за суграђане премијеру представе “Ана у земљи кишобрана”, за коју је текст написала Мира Станишев.

Руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић, која је за ову представу урадила режију, каже да се вечерас публици представило 12 младих глумаца узраста од другог до осмог разреда основне школе у некласичној представи за дјецу.


“Наша публика је навикла да гледа бајке, али овај пут смо жељели да направимо искорак ка нечему новом. Дјевојчица Ана из реалног свијета по казни одлази у бајковити свијет, у земљу кишобрана, а након тога у земљу капа и шешира гдје покушавају да јој укажу да је важно да се дјеца заштите од кише и хладноће, односно да стекне навику да носи кишобране, капе и шешире”, каже Радоњићева.

На крају представе петоро гледалаца награђено је годишњим улазницама за наступе “Просвјетине” Драмске сцене.

За крај ове позоришне сезоне, Драмска сцена извешће 20. јуна презентацију рада под називом “Јавни час глуме”, када ће се и сви заинтересовани и талентовани Прњаворчани узраста од шест година надаље моћи уписати у ово аматерско позориште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана