“Новогодишња сликовница” одушевила бањалучку публику

Данко Кузмановић
“Новогодишња сликовница” одушевила бањалучку публику

Бањалукаљ - Принцеза Љубица и принц Доброљуб су уз помоћ Дједа Мраза успјели помирити своје очеве, краља Добрицу и краља Злобицу, те тако остварити своју љубав.

Састајући се на клизалишту, тајно, на крају су смекшали и отопили хладна срца љутих непријатеља преполовљеног краљевства.

Ово је, укратко, тема представе “Новогодишња сликовница”, која је премијерно изведена у Градском позоришту “Јазавац”.

Редитељка Александра Спасојевић је након премијере рекла да је задовољна представом и реакцијом дјеце.

- Премијера је протекла одлично. Била је добро посјећена. Сала је била пуна. Дјеца су одлично испратила представу. Гледала су је без даха, што стварно говори о томе каква је представа - рекла је Спасојевићева.  

На представи су радили читавих мјесец дана и редитељка је, како је рекла, задовољна радом, како са колегама, тако и са сарадницима.

Посебно занимљива ствар у представи је та што су принц и принцеза пола представе возили ролере.

- Хтјела сам да уведем нешто ново. Дјеца воле када се појави нешто ново у представи. Та идеја са ролерима је ту због тог клизалишта јер се принц и принцеза заправо састају на клизалишту. Кристина је први пут тада стала на ролере, али је била заиста упорна и вјежбала, а и сви су заједно вјежбали. Одлично је за глумце да увијек добију нешто ново пошто ми током цијеле каријере добијамо нове задатке које морамо да савладамо - казала је Спасојевићева. 

Глумица Кристина Шиканић, која је у представи играла лик принцезе Љубице, такође је пренијела своје утиске.

- Рад на представи “Новогодишња сликовница” био је јако занимљив и мени лично тежак јер се нисам на почетку баш снашла у улози и схватила. Већ други пут радим с Александром Спасојевић, и то је стварно лијепо искуство. Много се научи, она је жена која је отворена за помоћ и сарадњу - објаснила је Шиканићева. 

Шиканићевој је ово је био први пут да стане на ролере, и на сцени, а и ван ње.

- У представи возимо ролере колега Марко и ја. Мени је то било јако стресно јер никад у животу прије нисам стала на ролере. За потребе представе то се догодило и драго ми је. Заљубила сам се у њих. Не могу рећи да ми је било тешко, то је супер изазов, а и савладана нова вјештина. Урађена је дивна представа. Задовољство ми је играти за дјецу, она су искрена публика и начин на који доживе све то је јако занимљив - рекла је Шиканићева.

Златан Видовић, који је у представи играо краља Злобицу, рекао је да су дјечји аплаузи најбољи доказ да је представа добра.

  • Јако сам задовољан премијерним извођењем ове представе. Пуна сала задовољне и насмијане дјеце која су представу наградила дуготрајним аплаузом најбољи је свједок колико им се представа допала - навео је Видовић.

Ансамбл представе

Поред глумаца Велимира Бланића, Кристине Шиканић, Златана Видовића, Марка Радојевића и Драгослава Медојевића, за комплетан доживљај представе заслужни су и сценограф Ђурђица Бјелошевић, костимограф Јелена Савић, као и композитор Златан Мирић, који је заслужан за сонгове

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана