Народно позориште Републике Српске награђено у Брчком

М. М.
Народно позориште Републике Српске награђено у Брчком

Брчко - На 35. Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчко дистрикту, који су се одржавали у Дому културе у Брчком, Народно позориште Републике Српске освојило је укупно шест награда. Стручни жири у саставу: Сенад Башић, Даница Максимовић и Иво Грегуревић додијелио је награде за најбољу представу, најбољу младу глумицу, за костим, за најбољу мушку улогу и за најбољи драмски текст.

Представа “Наши дани” Жељка Стјепановића, у режији Југа Радивојевића, освојила је “Златну статуу вијећнице и града Брчког”. Глумица Наташа Перић освојила је награду за најбољу младу глумицу. Признање за најбоље костиме припало је Јелени Видовић за костимографију у истоименој представи.

Глумац Љубиша Савановић једногласном одлуком жирија освојио је признање за најбољу мушку улогу. Награда за најбољи драмски текст босанско-херцеговачког савременог писца, статуа “Златно перо”, припала је Жељку Стјепановићу, аутору комада “Наши дани”.

Према одлуци жирија публике 35. позоришних/казалишних сусрета награда за најбољу женску улогу додијељена је глумици Миљки Брђанин, за улогу Ковиљке у представи “Наши дани”.

Награда за најбољу представу у цјелини припала је “Посљедњој љубави Хасана Каимије” у продукцији Народног позоришта Тузла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана