“Књига о џунгли” и “Карлсон с крова” пред бањалучким малишанима

Д. К.
“Књига о џунгли” и “Карлсон с крова” пред бањалучким малишанима

Бањалука - Успјешна сарадња и размјена позоришних остварења два театра за дјецу - малог позоришта “Душко Радовић” из Београда и Дјечијег позоришта Републике Српске из Бањалуке наставља се и ове сезоне.

Најмлађа бањалучка публика имаће прилику да у понедјељак, 12. новембра, у 11 и 13 часова погледа представу “Књига о џунгли” у режији Марије Крстић, а у уторак, 13. новембра, са почетком у 10 и у 12 часова малишани ће моћи да уживају у представи “Карлсон са крова” у режији Емилије Мрдаковић. Обје представе препоручују се дјеци узраста од четири и више година.

Представа “Књига о џунгли” је комичан луткарско-драмски мјузикл са елементима савременог циркуса. Ова представа, кроз познату причу о дјечаку Моглију, кога у џунгли одгаја чопор вукова, преиспитује многе проблеме савременог друштва, као што су расизам, прихватање различитости и укључивање дјеце различитог поријекла у ширу заједницу.

“Карлсон с крова” је представа настала по књизи Астрид Линдгрен, књижевнице која је најпознатија по својој јунакињи Пипи Дугој Чарапи.

У Малом позоришту “Душко Радовић” 14. и 15. маја ове године одржани су други по реду Дани Дјечијег позоришта Републике Српске у Београду. Том приликом пред пуним салама одушевљене публике изведене су у два термина представе Дјечијег позоришта РС “Пинокио” у режији Славча Маленова и “Орлови рано лете” у режији Југа Радивојевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана