“Идеална половина” на фестивалу у Бијељини: Комедија о потрази за сродном душом

Љиљана Алексић
“Идеална половина” на фестивалу у Бијељини: Комедија о потрази за сродном душом

Бијељина - Људи су усамљени и отуђени, комуникација између људи је лоша. Ова представа се не бави само проналажењем сродне душе него личним проблемима сваког од нас, односи се на ликове које ми играмо у овом комаду.

Свако из неког свог искуства носи своје проблеме које не може да реши, а који се тичу само њега, а онда тражи своју идеалну половину или сродну душу.

Рекла је ово о представи “Идеална половина” глумица Олга Одаловић која је глумила у поменутом комаду на позоришном фестивалу “Дани комедије” у Бијељини. Представа је настала по тексту Милене Деполо, а у извођењу глумаца београдске агенције “Сцена”.

Ријеч је о урнебесној комедији у којој играју Олга Одановић, Милан Калинић, Вучић Перовић и Анастасија Мандић. Радња прати четворо људи који, у жељи да пронађу себе, свако у свом животном добу, упадају у неочекиване ситуације из којих морају да се извлаче.

- Порука ове представе је “Није лако наћи партнера”, односно никад није лако наћи партнера или сродну душу. Данашње време у којем живимо можда најбоље показује то - рекла је Одаловићева.

Додала је и то да јако дуго игра улоге у комедијама, које представљају озбиљан жанр иако то не изгледа тако.

- Наћи кључ за једну породичну представу је доста тежак посао, тако да бих ја сада у овим годинама највише волела да играм драму - навела је Одаловићева.

Говорећи о ситуацији данас и стању у позоришту, глумац у представи Милан Калинић каже да је свјестан да имена продају представе, посебно када су у питању мале средине.

- Тачно је то, али не морамо то посматрати у негативном контексту. Рецимо, када видите да игра неки нови филм, и ви ћете погледати ко су глумци, а привући ће вас неко звучно име. Није то негативна ствар, једино што људи данас немају времена, а ни средстава, посебно у мањим срединама, да често гледају позоришне представе или филмове па морају да се одреде према некоме. У Београду је то мало другачије, иако и тамо постоји око три одсто правих љубитеља позоришта које ће привући писац, критика, знатижеља или једноставно љубав према позоришту - нагласио је Калинић.

На овогодишњем фестивалу у Бијељини на репертоару је шест представа, а синоћ је требало да буде одигран и комад “Брачни парастос”, по тексту Мата Мориља и у режији Ђурђе Тешић, Градског позоришта “Јазавац”, у којем глуме Сњежана Мишић и Александар Бланић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана