Емотивни сусрет прошлости и садашњости у Народном позоришту РС

Д. К.
Емотивни сусрет прошлости и садашњости у Народном позоришту РС

Бањалука - Представа “Женско срце у шињелу” у режији Мирјане Карановић, одиграна је премијерно за Републику Српску у Народном позоришту Републике Српске.

Овом представом три глумице Нина Граховац, Јована Петронијевић и Весна Паштровић, обиљежиле су 100 година од потписивања примирја у Првом свјетском рату и на свој начин створиле сусрет прошлости и садашњости.

Емотивна прича о животима три жене, три хероине - Милунки Савић, Флори Сенс и Надежди Петровић, успјела је да изазове одушевљење и сузе код публике, која је извођење попратила громогласним аплаузима.

Глумица Нина Граховац која је поријеклом из Бањалуке је казала да јој је ово гостовање веома значајно.

- Посљедњи пут сам играла представу у Бањалуци пре двадесет година. Ја сам у Бањалуци играла када сам била аматер, и овде на овој сцени сам играла, а у то време сам играла и у Приједору. Некако до сада није било прилике као професионалац да играм овде. Увек ме је то мимоилазило. Играла сам у Лакташима раније, али у Бањалуци не. Мени је ово стварно врло значајно да после двадесет година играм - рекла је Граховчева.

Прије Бањалуке, “Срце у шињелу” је одиграно неколико пута, на бројним локацијама у Србији.

- Представа се игра од априла, а ово нам је деветнаесто играње. Играли смо у Крагујевцу, Приједору, Барајеву, Сомбору, Београду, ево сада и у Бањалуци, а већ у четвртак играмо у Пожаревцу - казала је Граховчева.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана