Десет година рада “Град позоришта” Градишка: За јубилеј нова представа “Љубав”

Милан Вујић
Десет година рада “Град позоришта” Градишка: За јубилеј нова представа “Љубав”

Градишка - Глумци “Град позоришта” Градишка Драшко Видовић и Адмир Мешић почели су са радом на новој представи “Љубав”, коју по тексту Мареја Шизгала режира Златан Видовић.

Директор “Град позоришта” Драшко Видовић истакао је да ће представа бити премијерно изведена крајем септембра у Културном центру у Градишци, а да у њој глуме Адмир Мешић и Ђорђе Јанковић из Градишке те бањалучка глумица Миљка Брђанин.

- У десет година рада “Град позоришта” имали смо десет премијера, пет аматерских премијера, неколико копродукција и представа других позоришних кућа и вјерујем да ће и ова представа бити добро примљена од стране публике, јер се комедија бави мушко-женским односима - истакао је Видовић.

Златан Видовић, који је режисер ове представе, а режирао је и претходну представу “Кумовање, лудом радовање”, истиче да је љубав у данашње вријеме запостављена и губи свој значај, поготово код младих људи, а управо о томе говори представа “Љубав”.

- Покушаћемо да направимо једну врсту кабаретске представе уз музичку подршку Ангела Божића - рекао је Видовић.

Глумац Адмир Мешић истиче да у представи глуми шверцера који долази до пара на разне начине, а у својој материјалној сигурности покушава да пронађе љубав која му недостаје.

- Заиста се надам да ћемо направити одличан посао и мислим да ће ово бити можда и најбоља представа до сада - истакао је Мешић.

“Град позориште” Градишка основано је 2008. године, а представа “Кумовање, лудом радовање” била је њихов девети професионални позоришни комад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана