Новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније: Све улазнице подијељене, дворана ће бити пуна Александар Којић

Срна
Новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније: Све улазнице подијељене, дворана ће бити пуна Александар Којић

Бањалука - Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније извешће у понедјељак новогодишњи концерт у, по свему судећи до посљедњег мјеста испуњеној, великој концертној дворани Културног центра Бански двор.

Наиме, по процјени Банског двора Културног центра све улазнице су подијељене и Концертна дворана у понедјељак биће испуњена до посљедњег мјеста. Они који нису успјели да дођу до улазнице моћи ће да прате концерт испред Банског двора на великом лед-екрану, или у својим домовима на програму РТРС-а.

Диригент оркестра Бањалучке филхармоније ове године биће стални диригент Српског народног позоришта из Новог Сада, маестро Александар Којић, најављено је из Бањалучке филхармоније.

Из Филхармоније наводе да ће солисткиње бити Бањалучанке - сопран Дуња Симић, позната умјетница европског реномеа са завидним концертним и оперским опусом и Маја Манојловић, млада успјешна вокална умјетница са већ изграђеном регионалном каријером.

На програму ће се наћи композиције најљепшег новогодишњег репертоара, састављеног од дјела умјетничке, популарне, али и забавне музике.

Из Бањалучке филхармоније наводе да ће концерт преносити Радио-телевизија Републике Српске директно, те да ће, осим публике у сали Банског двора, концерт моћи да прате и гледаоци поред малих екрана широм Републике Српске.

Са овако конципираним програмом, који обухвата широку лепезу умјетничких жанрова, квалитетним диригентом и сјајним солисткињама, из Бањалучке филхармоније наводе да су се потрудили да публици обезбиједе, као и сваке године, доживљај и једно право уживање у врхунској музици, коју изводе са пуно ентузијазма.

Одржавање новогодишњег концерта Бањалучке филхармоније је подржао град Бањалука.

Концерт ће почети у подне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана