Котор Варош: Одржан концерт класичне музике

Срна
Котор Варош: Одржан концерт класичне музике

Котор Варош - Концерт класичне музике бањалучке виолинисткиње Наталије Тодоровић и виолончелисткиње Вање Трубајић одржан је вечерас у Котор Варошу у оквиру обиљежавања Дана општине, 24. априла.

На репертоару у которварошкој кино-сали била су дјела Хендла, Моцарта, Чајковског, Ванхала и властите композиције Наталије Тодоровић.


"Нас двије свирамо све што волимо и што нас првенствено опушта, а моја дјела су настала прије седам година и драго ми је да сам их вечерас подијелила са которварошком публиком", истакла је Тодоровићева.

Она ће у наредном периоду одржати серију концерата са виолончелисткињом Вањом Трубајић и пијанистом Владом Данићем. Двије умјетнице сутра ће моћи да чује и публика у Културном центру Челинац.

"Имамо позиве из многих општина из Републике Српске, али финансије су и даље велики проблем. Такође, велику препреку представља и недостатак клавира у појединим културним центрима Српске, што сужава могућности за наступ", нагласила је Тодоровићева.

Концерту су присуствовали начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић, а успјешан организатор била је ЈУ Центар за културу, спорт и информисање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана