Koncert Jovane Raljić i Arsena Čarkića

D. K.
Koncert Jovane Raljić i Arsena Čarkića

Banjaluka - U koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra sutra od 20 časova biće održan koncert Jovane Raljić, violina, i Arsena Čarkića, klavir.

Jovana Raljić je rođena 27.12.1993. godine u Banjaluci, gdje je završila srednju muzičku školu kao vukovac u klasi Biljane Radulović. Nakon toga se školuje u prestonici klasične muzike u Austriji, gdje je osnovne studije završila u Gracu u klasi profesora Silvija Marcovicija i Jair Klesa. Trenutno je na master studijama kao jedan od najboljih studenata na prestižnoj Akademiji u Beču u klasi profesora Kristijana Altenburgera i Igora Petrushevskog. Uspješan je koncertni violinista sa mnogo osvojenih međunarodnih takmičenja.

Arsen Čarkić svoje muzičko obrazovanje započinje u Sarajevu 1985. godine sarađujući sa profesorima Srđanom Dalagijom i Vericom Verbič, sa kojima osvaja brojna priznanja i nagrade na festivalima i takmičenjima bivše SFRJ.

Godine 1992. upisuje Srednju muzičku školu “Stanković” u Beogradu u klasi profesorke Ljiljane Janković. Od 2009. radi kao docent na katedri za klavir Muzičkog odsjeka banjalučke Akademije umjetnosti, gdje je, pored nastave klavira, držao predavanja korepeticije i čitanja sa lista, te paralelno radio kao umjetnički saradnik u klasama profesorke Radmile Smiljanić i profesorke Snežane Savičić-Sekulić, a od 2014. je vanredni profesor te radi sa svojom klasom na katedri za klavir na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, gdje predaje metodiku nastave klavira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana