Концерт Јоване Раљић и Арсена Чаркића

Д. К.
Концерт Јоване Раљић и Арсена Чаркића

Бањалука - У концертној дворани Банског двора Културног центра сутра од 20 часова биће одржан концерт Јоване Раљић, виолина, и Арсена Чаркића, клавир.

Јована Раљић је рођена 27.12.1993. године у Бањалуци, гдје је завршила средњу музичку школу као вуковац у класи Биљане Радуловић. Након тога се школује у престоници класичне музике у Аустрији, гдје је основне студије завршила у Грацу у класи професора Силвија Марцовиција и Јаир Клеса. Тренутно је на мастер студијама као један од најбољих студената на престижној Академији у Бечу у класи професора Кристијана Алтенбургера и Игора Петрусхевског. Успјешан је концертни виолиниста са много освојених међународних такмичења.

Арсен Чаркић своје музичко образовање започиње у Сарајеву 1985. године сарађујући са професорима Срђаном Далагијом и Верицом Вербич, са којима осваја бројна признања и награде на фестивалима и такмичењима бивше СФРЈ.

Године 1992. уписује Средњу музичку школу “Станковић” у Београду у класи професорке Љиљане Јанковић. Од 2009. ради као доцент на катедри за клавир Музичког одсјека бањалучке Академије умјетности, гдје је, поред наставе клавира, држао предавања корепетиције и читања са листа, те паралелно радио као умјетнички сарадник у класама професорке Радмиле Смиљанић и професорке Снежане Савичић-Секулић, а од 2014. је ванредни професор те ради са својом класом на катедри за клавир на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, гдје предаје методику наставе клавира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана