“Бањалучанке” путују у Вишеград

М. М.
“Бањалучанке” путују у Вишеград

Бањалука - Женски камерни хор “Бањалучанке” одржаће сутра цјеловечерњи концерт у Дому културе у Вишеграду, у оквиру традиционалне културне манифестације “Вишеградска стаза”.

Ово је први у низу концерата који током ове године планирају да одрже у Републици Српској. Наступ у Вишеграду ће представљати пресјек рада хора у посљедњих неколико година. Репертоарска разноврсност и висок ниво извођења различитих жанрова постали су једна од најзначајнијих одредница овог хора, а најављено је да ће тако бити на овом концерту, концептуално раздвојеном на три дијела.

- У првом дијелу ћемо извести одабрана дјела истакнутих аутора хорске музике различитих епоха. Други дио ће обухватити захтјевне аранжмане и композиције засноване на нашој традиционалној музици, док је за трећи дио предвиђен популарнији репертоар и хорске обраде познатих свјетских и домаћих хитова, те хорски аранжмани нумера филмске музике. Кроз овакав програмски концепт и нешто “смјелији” маркетиншки приступ приликом презентације наших активности настојимо да срушимо предрасуде немалог броја оних који сматрају да су концерти хорске музике намијењени само привилегованом и ужем кругу људи из струке. Искрено се радујемо концерту и сусрету са публиком у Вишеграду - рекао је композитор и диригент хора Младен Матовић.

Као солисти публици ће се представити Марија Дулић, Јелена Вулин и Андреа Тодић. Инструменталну подршку хору ће пружити Младен Јанковић на клавиру и Зоран Вујић на перкусијама. Гост концерта биће бањалучки гудачки квартет “Паладио”.

Традиционална културна манифестација “Вишеградска стаза” организује се 42. пут, а 27. пут у Републици Српској.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана