Одржано књижевно вече Марка Шелића Марчела

Срна
Одржано књижевно вече Марка Шелића Марчела

Требиње - У Народној библиотеци у Требињу одржано је књижевно вече са писцем и популарним репером Марком Шелићем Марчелом, који је дошао у Требиње да представи своје књижевно стваралаштво и упозна требињску публику са својим музичким дјеловањем.

Марчело је на вечерашњој промоцији рекао да је јавности прво постао познат као репер, али да је заправо прво почео да се бави писањем. “Када сам објавио први роман жЗаједно самиж морао сам да објашњавам да нисам залутао овде, јер сам писац по опредељењу. Као и све друго у животу - ако дуго останете ту и ако сте истрајни, резултати не изостају”, рекао је Марчело.

Марчело каже да га музика и писање у потпуности испуњавају, те да обје умјетности сматра својим тереном.

“У прози то сам само ја, а у музици то је читав бенд. Писање је усамљенички посао, а музика тимски рад. То је добро за мене јер се стално мења. Надам се да ће то дуго трајати и да се нећу морати опредељивати само за једно”, истакао је Марчело.

За њега је писање дијељење својих дилема и погледа са другим.

“Ту ви делите своје дилеме, закључке о свету, али их не нудите другима по чему би они нужно морали да живе. То су ваши лични знакови поред пута”, истакао је Марчело.

Будући да има интересантан надимак, Марко Шелић је испричао да му је надимак Марчело дао професор енглеског језика у гимназији.

“Други су налазили нека бомбастична имена, надимке који су асоцирали на момке са уличнимм кредибилитетом, а мени не би пристајало јер сам човјек жштреберж, мени се ово свидело јер није било домаће, али ни енглеско. Зазвучало је другачије, италијанско и добро”, рекао је Марчело.

Књижевно вече Марка Шелића Марчела у Требињу организовала је Народна библиотека, а читаоница ове установе била је испуњена до посљедњег мјеста.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана