Konkurs za dodjelu književne nagrade Slavko Jungić Jesej

Srna
Konkurs za dodjelu književne nagrade Slavko Jungić Jesej

Čelinac - Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Čelinca, Narodna biblioteka "Ivo Andrić" i "Vinarija Jungić" raspisali su tradicionalni, sedmi konkurs za dodjelu književne nagrade "Slavko Jungić Jesej".

Najbolji rad biće nagrađen unikatnom diplomom i honorarom od 300 KM, a još tri rada biće otkupljena i nagrađena diplomom i honorarom od po 50 KM. Nagrađeni radovi biće objavljeni u "Čelinačkim novinama".


Nagrade će biti dodijeljene na književnom susretu na Trifundan, 14. februara, u konobi "Vinarije Jungić" u Markovcu, opština Čelinac.

Pravo učešća na konkursu koji je otvoren do 15. januara imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja.

Jedan autor može da pošalje najviše jedan neobjavljeni prozni rad, priču, esej, putopis, dužine do 120 redova ili pet pjesama.

Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre, kraću biografiju i kontakt podatke - poštansku adresu i broj telefona, autori treba da dostave u posebnoj koverti, koja se zajedno sa kovertom u kojoj se nalazi rad šalje kao jedna pošiljka.

Utemeljivači zadržavaju pravo da na prijedlog žirija ne dodijele prvu nagradu, ukoliko budu nezadovoljni kvalitetom pristiglih radova ili povećaju broj otkupljenih radova.

Zainteresovani treba da pošalju radove u tri odštampana primjerka i na CD-u na adresu: SPKD "Prosvjeta", Opštinski odbor Čelinac, Ulica vojvode Mišića 19, Biblioteka, 78.240 Čelinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana