Конкурс за додјелу књижевне награде Славко Јунгић Јесеј

Срна
Конкурс за додјелу књижевне награде Славко Јунгић Јесеј

Челинац - Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Челинца, Народна библиотека "Иво Андрић" и "Винарија Јунгић" расписали су традиционални, седми конкурс за додјелу књижевне награде "Славко Јунгић Јесеј".

Најбољи рад биће награђен уникатном дипломом и хонораром од 300 КМ, а још три рада биће откупљена и награђена дипломом и хонораром од по 50 КМ. Награђени радови биће објављени у "Челиначким новинама".


Награде ће бити додијељене на књижевном сусрету на Трифундан, 14. фебруара, у коноби "Винарије Јунгић" у Марковцу, општина Челинац.

Право учешћа на конкурсу који је отворен до 15. јануара имају аутори млађи од 30 година који стварају на српском језику, без обзира на држављанство и мјесто становања.

Један аутор може да пошаље највише један необјављени прозни рад, причу, есеј, путопис, дужине до 120 редова или пет пјесама.

Радови се потписују шифром, а рјешење шифре, краћу биографију и контакт податке - поштанску адресу и број телефона, аутори треба да доставе у посебној коверти, која се заједно са ковертом у којој се налази рад шаље као једна пошиљка.

Утемељивачи задржавају право да на приједлог жирија не додијеле прву награду, уколико буду незадовољни квалитетом пристиглих радова или повећају број откупљених радова.

Заинтересовани треба да пошаљу радове у три одштампана примјерка и на ЦД-у на адресу: СПКД "Просвјета", Општински одбор Челинац, Улица војводе Мишића 19, Библиотека, 78.240 Челинац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана