Željko Džek Dimić, američki glumac za Glas Srpske: Nakon Amerike osvaja i Rusiju

Sandra Kljajić
Željko Džek Dimić, američki glumac za Glas Srpske: Nakon Amerike osvaja i Rusiju

Banjaluka - Nakon što je u SAD ostvario brojne uloge u pozorištu, na filmu i u najpopularnijim televizijskim serijama, američki glumac Željko Džek Dimić polako osvaja i Rusiju.

Do kraja godine u Moskvi bi trebalo da bude sniman film o životu Nikole Tesle pod nazivom "New Wanderclyffe" u režiji Sergeja Karpuhina, u kojem će igrati glavnu ulogu, a nedavno je dobio ponudu da igra u Gitis teatru (Ruska pozorišna akademija) u glavnom gradu Rusije.

- Trebalo bi da igram u predstavi u režiji Amine Zaman, sa kojom sam i ranije radio. Detalje o ovom angažmanu otkriću kad potpišem ugovor u junu u Moskvi. Predstava u Gitis teatru je na ruskom jeziku, ali to mi ne predstavlja nikakav problem, jer sam mnogo puta radio na ruskom jeziku, kako na velikom tako i na malom ekranu - kazao je za "Glas Srpske" Dimić.

Iako će treći put u karijeri oživjeti lik velikog srpskog naučnika, uloga Nikole Tesle je, kazao je, i dalje jedan od najtežih glumačkih zadataka u njegovoj karijeri, pa se posebno priprema za snimanje filma.

- Igrati takav kompleksan i zahtjevan lik je zadovoljstvo, ali i velika obaveza i smatram se privilegovanim što sam imao priliku da ga igram u nekoliko različitih projekata, kako na sceni tako i na filmu - naglasio je Dimić.

Rođen je u Kozarskoj Dubici, gdje mu žive roditelji, pa nerijetko svrati u u Srpsku, a na ovom prostoru radi kada dobije priliku i kada mu obaveze u Americi to dozvoljavaju.

Između ostalog, lani je u Srbiji snimao film "Volja sinovljeva", a u galeriji "Polet" početkom februara beogradskoj publici predstavio je izbor iz svoje omiljene poezije.

- Imao sam zadovoljstvo da budem gost galerije "Polet", gdje sam govorio poeziju svojih omiljenih pjesnika sa uvaženim kolegom Tihomirom Stanićem. Dugo nisam imao priliku da radim na sceni u i prostoru koji, zajedno sa publikom, ima tako jedinstvenu energiju - istakao je Dimić.

Sličan događaj biće upriličen i 20. aprila u Narodnom pozorištu u Subotici, dok će dan kasnije u Madlenijanum operi i teatru u Beogradu održati javni čas glume.

- Početkom juna sam ponovo u "Poletu", ovoga puta sa svojom novom monodramom - najavio je Dimić.

Serije

Željko Džek Dimić glumi i u SAD u trenutno aktuelnim epizodama popularne serije "Plave krvi" ("Blue Bloods ").

- Gostujem u dvije epizode, od kojih je prva nedavno prikazana na Si-Bi-Esu i bila je jedna od najgledanijih, sa rejtingom od oko 18 miliona gledalaca. Nedavno sam završio drugu sezonu serije "Startup", u kojoj igram lik Gavrila u četiri epizode. U oktobru sam igrao Lakija Lućana, čuvenog kriminalca iz Čikaga, u seriji "Misterije u muzeju" - istakao je Dimić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana