У уторак “Филмотека” посвећена Милени Дравић

Срна
У уторак “Филмотека” посвећена Милени Дравић

Пале - Кинотека Републике Српске организује дводневни програм у знак сјећања на недавно преминулу диву српског и југословенског глумишта Милену Дравић.

У уторак, 4. децембра, планирана је пројекција филма Милоша Радовића под називом “Мали филм о великој Милени”, као и представљање монографије о Милени Дравић, у издању Удружења драмских умјетника Србије.

У програму учествују Татјана Њежић, аутор монографије о Милени Дравић, као и управник Архива Југословенске кинотеке Александар Ердељановић.

За сриједу, 5. децембра, биће приказан филм Душана Макавејева “ВР Мистерије организма” из 1971. године, са Миленом Дравић у једној од главних улога, саопштено је из Кинотеке Српске.

У филму играју и Ивица Видовић, Јагода Калопер, Зоран Радмиловић, Миодраг Андрић и други.

“Филмотека” посвећена Милени Дравић биће одржана у амфитеатру Економског факултета Пале са почетком у 19.00 часова. Улаз за све пројекције је слободан.

Милена Дравић била је једна од најпознатијих српских и југословенских филмских, телевизијских и позоришних глумица. Често је називана највећом југословенском филмском дивом. Рођена је 1940. године у Београду на Дорћолу.

Глумила је у више од 100 филмских остварења, а широку популарност и прву “Златну арену” у Пули добила је 1962. године за улогу у филму “Прекобројна” Бранка Бауера.

Велике улоге остварила је и у филмовима “Јутро”, “Козара”, “Битка на Неретви”, “Љубавни живот Будимира Трајковића”, “Рад на одређено време”, “Мој тата на одређено време”, “Секула се опет жени”, “Није лако са мушкарцима” и “Зона Замфирова”.

Милена Дравић преминула је 14. октобра ове године у Београду у 78.години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана