Три новитета на репертоару “Синеплекса Палас”: “Рокетмен” узбудљиво и незаборавно путовање

Миланка Митрић
Три новитета на репертоару “Синеплекса Палас”: “Рокетмен” узбудљиво и незаборавно путовање

Бањалука - Свако вријеме је право вријеме за уживање у неком добром филму, а поготово кишовити мајски дани, који ће многима бити подстицај да се ушушкају у комфор биоскопске сале и погледају филм.

Свима који воле да посјећују бањалучки “Синеплекс Палас” од сутра ће бити доступна три нова филма.

Први на реду је филм “Годзила: Краљ чудовишта”, чија радња се одвија у времену од пет година након што је човјечанство открило одстојање Годзиле.

- Нова прича прати херојске подухвате криптозоолошке агенције “Монарх”, док се њени чланови сукобљавају с огромним чудовиштима, укључујући и Годзилу, чудовиште која се сукобљава с Мотром, Роданом и ултимативним непријатељем троглавим Краљем Гидором. Када се поново уздигну те древне суперврсте, за које се сматрало да су само митови, долази до борбе за превласт, што ће преживљавање човјечанства ставити под велики упитник - наведено је у најави филма.

У овом наставку о славном филмском чудовишту глуме Вера Фармига, Мили Боби Браун, Чарлс Денс и други. Остварење је режирао Мајкл Доерти.

Други филм који ће од сутра бити на редовном репертоару бањалучког “Синеплекса Палас” је и “Рокетмен”, биографски мјузикл о животу славног музичара Елтона Џона. Носи назив по истоименој пјесми Елтона Џона из 1972. године. Ова епска музичка фантазија настајала је скоро двије деценије, по тексту Лија Хола, а у режији Декстера Флечера. Приказује нецензурисану животну причу о једном од најзначајнијих свјетских музичара. У главним улогама су Тарон Егертон, Џејми Бел, Ричард Мејден и Брајс Далас-Хауард.

Филм је премијерно приказан на Филмском фестивалу у Кану и добио је позитивне коментаре критичара, а посебно је хваљена улога младог Егертона.

- “Рокетмен” је незаборавно и емотивно искуство, које подиже биографске филмове на један нови ниво. То је једно заводљиво, узбудљиво и срцепарајуће путовање, које доноси све што је обећано - казао је Симон Томсон у свој рецензији филма.

Још један филм који ће бањалучка публика имати прилику да погледа је “Невине мале лажи”, наставак истоименог филма из 2010. године. Водећи се претходним дијелом, овај наставак прати дешавања у животима друштва које се распало и које се поново састаје поводом годишње забаве изненађења, коју су организовали за једног од својих пријатеља. Ово остварење режирао је Гијом Кане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана