Сахрана Мише Јанкетића у суботу у Алеји заслужних грађана

Срна
Сахрана Мише Јанкетића у суботу у Алеји заслужних грађана

Београд - Један од највећих српских и југословенских глумаца Михаило Миша Јанкетић биће сахрањен у суботу, 18. маја, у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, саопштено је из Југословенског драмског позоришта.

Јанкетић ће бити сахрањен у 15.00 часова, а претходно ће од 12.00 часова у Југословенском драмском позоришту бити одржана комеморација.

Михаило Миша Јанкетић приминуо је данас у Београду у 80. години.

Јанкетић је у богатој каријери одиграо више од стотину улога у позоришту, највише у Југословенском драмском позоришту, а огроман траг оставио је и на филму, телевизији и радију.

Добитник је свих најзначајнијих глумачких и друштвених признања - “Добричиног прстена”, “Октобарске награде”, четири “Стеријине награде”, као и награде “Павле Вујисић”.

Рођен је 24. маја 1938. године у Новом Саду, а гимназију је завршио у Београду. Студије књижевности уписао је на Филозофском факултету у Београду, али је након три године постао студент глуме на Академији за позориште, радио, филм и телевизију. Дипломирао је 1962. године у класи професора Мате Милошевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана