Počelo snimanje filma “Jahači” Dominika Menceja: Nikola Kojo kao bajker Peter

Agencije
Počelo snimanje filma “Jahači” Dominika Menceja: Nikola Kojo kao bajker Peter

Snimanje filma “Jahači”, debitantskog ostvarenja reditelja Dominika Menceja, a prema scenariju Borisa Grgurovića počelo je prije nekoliko dana u Hrvatskoj, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

 

 

Riječ je o koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Glavne uloge u filmu tumače mlade glumačke zvezde iz Slovenije - Timon Šturbej, koji se proslavio prošlogodišnjim filmom “Posljedice”, Petja Labovič, kao i naš proslavljeni glumac Nikola Kojo, kome je povjerena uloga bajkera Petera. Lik proslavljenog glumca predstavlja neku vrstu mentorske, očinske figure.

U pitanju je roud-muvi, priča o dvojici seoskih mladića koji, inspirisani filmom “Goli u sedlu”, prepravljaju svoje “tomose” i kreću na put.

Anton u nadi da će zadiviti devojku u koju je zaljubljen, a Toma u potrazi za odgovorima na svoje religijske vizije.

Iz BiH učestvuju glumci Elma Juković, Davor Janjić, Slaven Knezović te kompozitor filmske muzike Dado Džihan, član legendarne Top liste nadrealista i kompozitor u filmu “U zemlji krvi i meda” Anđeline Džoli.

- U ovom filmu igram slastičarku u malom mjestu gdje motoristi odsjedaju. Lijepo je iskustvo raditi s tom ekipom i imati mogućnost upoznati Nikolu Koju na setu i raditi s njim. On je vrhunski glumac i sjajan čovjek - rekla je glumica Elma Juković.

Projekat se realizuje u koprodukciji kompanija “Staragara”, “Antitalent”, “Sense Production” i “Novi Film”, a podržan je od strane Slovenskog filmskog centra, studija VIBA Film, Radio-televizije Slovenije, Filmskog centra Srbije i Fondacije za kinematografiju Sarajeva.

Razvoj projekta podržan je od strane programa Kreativna Evropa MEDIA i RE-ACT.

Pored pisca scenarija Borisa Grgurovića, među umjetničkim saradnicima su i snimatelj zvuka Ivan Antić i majstor za šminku i maske Tatjana Lipanović.

Projekat je razvijan kroz prvo izdanje internacionalnog programa Gete Instituta – “First Films First”, koji vode Stefan Arsenijević i Vanja Kovačević, a mentor na razvoju scenarija bio je Srđan Koljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana