Oпроштај од Иве Грегуревића у Доњој Махали: Посљедња клапа, драги наш Ивђа

Анадолија
Oпроштај од Иве Грегуревића у Доњој Махали: Посљедња клапа, драги наш Ивђа

Неколико хиљада пријатеља, колега, родбине и комшија данас су се на гробљу у Доњој Махали код Орашја опростили од Иве Грегуревића (66), босанскохерцеговачког и хрватског глумачког великана.

“Посљедња клапа, драги наш Ивђа. Посавина те никада неће заборавити”, порука је која је остављена испред дворишта породичне куће, гдје су горјеле свијеће, а поред Гергуревићеве посмртнице била је закачена бијела ружа.

Зденко Јакуш сјећа се Грегуревића из школских дана.

“Супер дечко је био. Друштвен. Увијек смо излазили скупа, мада је он био годину млађи од нас, али дружио се с нама”, изјавио је Јакуш.

И комшиница Катарина Пејичић глумца ће се, каже, сјећати само по најбољим особинама које су красиле његову личност.

“Велики човјек, велики колега. Раја. Добрица, паметан. Најбољи глумац”, истиче Пејичић.

Редатељ Бранко Шмид, блиски Грегуревићев пријатељ веома је погођен његовом смрћу.

“Први играни филм у мом животу 1982. године снимао сам с њим и Фабијаном Шоваговићем. Оба су умрла на Нову годину. Ја бих Нову годину укинуо декретом. Моји најбољи пријатељи одлазе на Нову годину и не знам шта да кажем”, изјавио је Шмит.

Изражавајући саучешће породици и пријатељима, глумац Горан Навојец истакнуо је да Грегуревић иза себе оставља бриљантне улоге у којима ће будуће генерације уживати.

“Био је у свом раду не само изузетно креативан, него и инспиративан и имао сам срећу и част да постанемо пријатељи”, рекао је Навојец.

Грегуревић се посљедњи пут на снимању појавио 30. децембра прошле године, на сету за “Допунску наставу”, Ивана Горана Витеза, а са пријатељима је био и на дочеку Нове године.

Током богате глумачке каријере, остварио је десетине телевизијских и филмских улога, а сарађивао је са великим редатељским именима из региона. Прославио се улогама у серији “Вело мисто” и филму “Чаруга”. Такође, глумио је и у позоришним представама, један је од покретача Дана хрватског филма у Орашју и добитник је бројних глумачких награда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана